rabosa (Diccionari)

rabosa
1. a. f. ZOOL. Gènere de mamífers de l'orde dels carnívors i de la família dels cànids (Vulpes sp), d'orelles punxegudes, cap triangular, cos esvelt i pelatge suau; entre els quals destaquen la rabosa comuna (Vulpes vulpes), la rabosa roja (Vulpes fulva) i la rabosa àrtica (o blava ) (Alopex lagopus).
b. com una rabosa Brut, pudent.
2. f. BOT. Planta herbàcia anual de la família de les rubiàcies (Galium verrucosum), de fulles lanceolades, en verticils, flors blanquinoses, en grups de tres, i fruits berrugosos.
3. a. f. ZOOL. Peix de l'orde dels perciformes de la família dels blènnids (Blennius galerita), sense tentacles supraciliars, amb lòbuls dèrmics erèctils i triangulars, aleta dorsal retallada en el centre i cos gris o verd, amb taques blaves al cap.
b. rabosa argentada ZOOL. Peix de l'orde dels perciformes, de la família dels clínids (Cristiceps argentatus), amb dos aletes dorsals, la segona molt llarga, i la caudal xicoteta i en forma de palmito, el cap xicotet i el cos recobert d'escates cicloides.
c. rabosa morruda ZOOL. Peix de l'orde dels perciformes, de la família dels tripterígids (Tripterygion tripteronotus), amb una coloració molt diferent en el mascle que en la femella, i comú als fons rocallosos.

rabosa (Traducció Valencià-Castellà)

rabosa f. 1. raposa, vulpeja, eirá ( m. ), rabosa, zorra.
2. com una rabosa como un cerdo.
3. rabosa argentada pez de plata.
4. rabosa morruda tripterigio.

rabosa (Traducció Castellà-Valencià)

rabosa f. rabosa.

Et pot interessar