bloc (Diccionari)

bloc
1. m. Massa gran de matèria sòlida, molt compacta i pesant, generalment de límits externs ben definits. Un bloc de pedra, de marbre. Un bloc d'escullera.
2. m. Reunió de coses considerades com formant una massa única.
3. m. [ fig. ] Grup de persones o d'entitats unides ideològicament per a una finalitat comuna, coalició. El bloc conservador. El bloc progressista.
4. a. m. PAPER. Llibreta de la qual es poden arrancar els fulls fàcilment. Un bloc quadriculat, amb espiral. Un calendari de bloc.
b. m. PAPER. Bloc de notes.
c. bloc de notes PAPER. Conjunt de fulls de paper relligats per la part superior en relació amb la disposició usual del text, per a fer-hi anotacions i del qual es poden arrancar fàcilment els fulls.
d. bloc de paper PAPER. Bloc de notes.
5. m. ELECTRÒN. Conjunt d'elements que constituïxen una part compacta d'un aparell electrònic. Bloc de sintonia. Bloc amplificador.
6. m. ESPORT Roca no molt alta on es practica l'escalada.
7. a. bloc de cases URBAN. Conjunt d'edificis contigus, amb parets mitgeres o comunes, que, disposats segons unes alineacions preestablides, constituïxen una illa urbana.
b. bloc de pisos URBAN. Edificació constituïda per molts habitatges configurats interiorment i repartits segons un tipus o diversos, que exteriorment presenten forma regular i unitària.
8. bloc d'eixida ESPORT En natació, escaló situat a la vora de la piscina, davant de cada carrer, damunt el qual se situen els nadadors abans de l'eixida en les proves de crol, braça i palometa.
9. bloc erràtic GEOL. Roca de grans dimensions arrancada dels flancs d'una vall glacial per una glacera, transportada per esta i abandonada molt lluny del lloc de procedència.
10. blocs lògics ENSENY. Material escolar amb quaranta-huit peces de tres colors, quatre formes, dos mides i dos grossàries diferents, per al treball de matemàtiques.
11. en bloc En conjunt, globalment.
12. fer blocs ESPORT Practicar l'escalada sobre blocs de pedra i parets de poca alçada.

bloc (Traducció Valencià-Castellà)

bloc m. 1. bloc, bloque, granzón, taco.
2. bloc de cases bloque de viviendas.
3. bloc de notes bloc de notas.
4. bloc de paper bloc.
5. bloc de pisos bloque de pisos.
6. bloc d'eixida
7. bloc erràtic bloque errático, bloque errático.
8. blocs lògics
9. en bloc en bloque.

bloc (Traducció Castellà-Valencià)

bloc m. 1. bloc.
2. bloc de notas bloc de notes.

Et pot interessar